Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je 11. oktobra u hotelu Falkenstainer organizovalo radni doručak za medije na kom je ukazano da su ključne aktivnosti UFDS-a usmerene na edukaciju finansijskih direktora, razmenu praktičnog iskustva i umrežavanje svih relevantnih aktera u oblasti finansija u Srbiji, ali i u čitavom regionu.

 

Predstavnici udruženja su informisali novinare o ključnim aktivnostima koje je udruženje uspešno realizovalo tokom 2018. godine. Neke od njih su: 7. CFO konferencija, mentorski program, inicijative radne grupe za korporativne i regulatorne poslove, osnivanje radne grupe za finansijske direktore banaka. Najvažnije teme koje je Udruženje obrađivalo tokom 2018. godine su: makroekonomski izgledi – tendencije i prognoze, digitalna transformacija i uloga CFO-a u ovom procesu, akvizicije, alternativni izvori finansiranja, porezi, kontroling, upravljanje nepokretnostima, ali i međunarodni standardi finansijskog izveštavanja.

 

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija, koja okuplja finansijske direktore i rukovodioce sektora finansija na teritoriji Republike Srbije. Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora i podsticanja njihovog profesionalnog razvoja. Članovi UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi ”, rekao je menadžer UFDS-a Aleksandar Plavšin.

 

Na inicijitivu UFDS-a, kao društveno odgovornog Udruženja, u radnu verziju Zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dohodak građana uvršten je predlog poreskog oslobođenja za davanje solidarne pomoći zaposlenima za slučaj rođenja deteta do visine prosečne zarade isplaćene u Republici Srbiji”, istakla je Sonja Mijović, član i head za marketing UFDS, rukovodilac sektora finansija i administracije, Richter Gedeon.

 

Cilj izbora CFO-a godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja“, rekao je Srđan Ćirović, član i head za PR UFDS, CFO, United Media grupe. Srđan je dodao da je „program mentorstva UFDS-a nastao sa ciljem intenziviranja razmene znanja, iskustva i mišljenja članova našeg Udruženja i najuspešnijih studenata završnih godina fakulteta ekonomske struke“.

 

Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja će biti usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta, ali i na jačanje svesti domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja.

 

Zahvaljujemo se medijima na velikom odzivu i interesovanju, kao i Srđanu Ćiroviću i Sonji Mijović na uspešnoj koordinaciji PR i marketing aktivnosti UFDS-a.