Finance Professional Hub je u četvrtak, 16.07.2020. održao online tradicionalni format po nazivu “Razgovor sa CFO-om” tokom kojeg su članovi imali priliku da se upoznaju sa razvojnim putem i najinteresantnijim profesionalnim iskustvima Milana Bukumirovića, Finance Director, Development & Strategic Projects kompanije Swarovski Switzerland.

Moderator diskusije je bio Aleksandar Anđelković, ambasador Finance Professional Hub-a.

Tokom razgovora sa članovima FPH, Milan je istakao da su najvažnije vrline kojima je potrebno težiti naporan rad, ciljno targetiranje razvojnog plana karijere, spremnost za datu priliku kao i odvažnost. Podelio je sa delegatima svoje prelomne tačke u karijeri kao i koja je bila njegova ideja vodilja tokom razvojnog puta na kojem se nalazio.

Osvrnuo se na momenat kada CFO postaje jednako kvalitetan kandidat za GM-a napomenuo je koji je po njegovom mišljenju put ka zauzimanju C-pozicija..

Na pitanje da li smatra da nakon ispunjenja karijernih ciljeva unutar korporacije, jedan CFO treba da se oproba u ulozi preduzetnika, istakao je da svima savetuje da imaju “side job”-zbog istraživanja sopstvenih veština i unapređenja znanja, a da je preduzetnički uspeh povezan sa individualnim preferencijam, te da ne postoji konkretna formula koja će izdvojiti preduzetnika od nekog zaposlenog u korporaciji.

Zahvaljujemo se Milanu Bukumiroviću na izdvojenom vremenu, kao i svim članovima Finance Professional Hub-a na interaktivnoj i produktivnoj diskusiji.