BEOGRAD – 13. decembar, 2018. godine – Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je 13. decembra u hotelu Marriott organizovalo dodelu nagrade za finansijskog direkora godine.

Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) je jedina strukovna asocijacija, koja okuplja finansijske direktore i rukovodioce sektora finansija na teritoriji Republike Srbije. Članovi UFDS upravljaju finansijama u kompanijama koje ostvaruju 5 milijardi EUR prihoda i zapošljavaju 46.000 ljudi.

Nagradu za finansijskog direktora godine je dobio Saša Mlađenović iz kompanije Karin Komerc MD.

Svečanom proglašenju, održanom u okviru godišnje proslave Udruženja, prethodilo je ocenjivanje stručnog žirija koji čine: Dejan Mraković, Partner, Tax & Legal, Deloitte, Đorđe Dimić, Partner, Advisory, Crowe RS i Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

Na osnovu 8 nominovanih kandidata, članova Udruženja, stručni žiri odabrao je za uži izbor tri kandidata, na osnovu  njihove stručnosti, postignutih poslovnih rezultata za kompaniju, ali i na osnovu integriteta i autoriteta koje je kandidat/kandidatkinja izgradio/la unutar i van svoje kompanije. Nakon selekcije finalista od strane stručnog žirija, na osnovu glasova članova odabran je najbolji finansijski direktor godine. Za najboljeg finansijskog direktor godine je proglašen Saša Mlađenović iz kompanije Karin Komerc MD. Dobitnica drugog mesta je Lana Vuković, finansijska direktorka DXC Technology, a treće mesto je osvojila Dejana Backović, finansijska direktorka Kappa Star Group-e. Nagradu za “Partner Relations” kompaniju je dobila  kompanija Merkator S, ispred koje je nagradu primila Violeta Kovačević.

Ovo je veliko priznanje za mene, jer dolazi od kompetentnog žirija i stručnih  kolega čije mišljenje izuzetno cenim i uvažavam. Nakon dvanaest godina požrtvovanog rada i svakodnevnog usavršavanja, usledila je ova prestižna nagrada. Pored lične i profesionalne satisfakcije, ovo je i veliki podstrek da budem još bolji i uspešniji u svom poslu“, rekao je dobitnik ovogodišnje nagrade Saša Mlađenović, finansijski direktor kompanije Karin Komerc MD.

Cilj izbora CFO-a godine je da se podigne svest domaće javnosti o važnosti finansijske struke i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja. Posebno nam je zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada pripala Saši Mlađenoviću koji je sproveo finansijsku konsolidaciju kompanije Karin Komerc MD, koja je danas jedan od tržišnih lidera u oblasti građevinarstva u Srbiji”, rekla je članica UO UFDS-a, Mina Janjić.

Izrazito nam je zadovoljstvo što izborom najkvalitetnijeg finansijskog direktora promovišemo finansijsku struku i dobru praksu u sektoru finansija. Usled brojnih izazova u domaćoj privredi, naredne aktivnosti Udruženja će biti usmerene na razmenu iskustava iz prakse, regionalnu saradnju, unapređenje poreske politike i poslovnog ambijenta, ali i jačanje uloge finansijskih direktora u privredi i institucijama od značaja“, rekao je menadžer UFDS-a Aleksandar Plavšin.

Nakon formalnog dela programa članovi su uživali u druženju i koktelu. Zahvaljujemo se Super Kartici, Dijamantu i Deloitte, kao i vinariji Aleksić na podršci u organizaciji ovog svečanog događaja.