U četvrtak, 22. februara 2018. godine, za članove Udruženja finansijskih direktora Srbije, u prostorijama Deloitte-a održana je radionica na temu „Priprema POPDV obrasca koji će se podnositi uz PDV prijavu od 1. jula 2018. godine“.

Predavači ispred poreskog tima Deloitte-a bili  su Filip Kovačević LL.M., viši rukovodilac u poreskom odeljenju i Pavle Kutlešić, LL.M., rukovodilac u poreskom odeljenju. Članovima Udruženja je kroz interaktivnu sesiju, ukazano na najbitnije izmene Pravilnika o evidenciji PDV-a i buduće obaveze u vezi sa popunjavanjem POPDV obrasca. Kroz praktične primere i stručne komentare dati su  odgovori na neka od najproblematičnijih pitanja koja prate promenu Pravilnika.

Na samom kraju radionice članovi su, između ostalog, imali priliku i da se upoznaju sa web aplikacijom koju je razvio Deloitte tim, radi optimizacije procesa popunjavanja POPDV obrasca. Pomenuta aplikacija je novo, jedinstveno i specijalizovano softversko rešenje razvijeno sa ciljem da korisnicima ponudi objedinjenu poresku i IT podršku za popunjavanje POPDV obrasca u samo par jednostavnih koraka.