U hotelu Crowne Plaza, u četvrtak, 15. marta održan je martovski sastanak Udruženja finansijskih direktora Srbije na temu “Nenajavljeni uviđaj od strane Komisije za zaštitu konkurencije”. Gost predavač je bila Milica Subotić, advokat Advokatske kancelarije Subotić & Jevtić, sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi.

Neka od pitanja o kojima se otvoreno diskutovalo bila su: Šta je povreda konkurencije i koji su rizici za kompanije i zaposlene u slučaju povrede? Kako Komisija otkriva povrede konkurencije? Kako se pripremiti za nenajavljeni uviđaj Komisije? Kako teče sam postupak? Kakva ovlašćenja ima Komisija, a šta su prava stranke? Kakva je uloga finansijskog sektora? Šta posle uviđaja?

Milica je ukazala da Komisija za zaštitu konkurencije ima značajna ovlašćenja u okviru nejanavljenog uviđaja, ali da sam proces nije uniforman i zavisi od mnogih okolnosti. Zbog toga, ključno je da svaka kompanija ima jasne procedure kako u tom slučaju treba da se ponašaju menadžment i zaposleni. Na taj način se umanjuje rizik od mogućih propusta, a koji kasnije kompaniju mogu skupo da koštaju.

Advokatska kancelarija Subotić & Jevtić je moderna advokatska kancelarija iz Beograda koja se bavi privrednim pravom i posvećena je pružanju klijentima vrhunske pravne usluge, sa detaljnim poznavanjem tržišta.

Zahvaljujemo advokatima Milici Subotić i Julijani Jevtić na vrlo korisnoj prezentaciji i otvorenosti za sva pitanja.