U sredu, 17. maja, u organizaciji Univerziteta Singidunum i u partnerstvu sa Udruženjem finansijskih direktora Srbije, u prostorijama Singidunuma, je održan okrugli sto pod nazivom “Kvalitet finansijskog izveštavanja u Republici Srbiji u svetlu globalnog stanja u računovodstvu i lokalnog okruženja”.

Učesnici okruglog stola su bili: Aleksandar Janjušević, koordinator sektora za finansijski sistem u Ministarstvu finansija Republike Srbije, Biljana Bogovac, Partner u Reviziji PwC, Danijela Mirković, izvršni direktor EY, Miloš Đukanović, član UFDS-a, finansijski direktor Henkel Srbija, dr Milan Negovanović, Privredni Savetnik, dr Zoran Škobić, Savez računovođa i revizora i prof. dr Nemanja Stanišić, Univerzitet Singidunum.

Teme o kojima se diskutovalo bile su:

  • Promena računovodstvene regulative u svetu –  novi globalni standardi finansijskog izveštavanja (MSFI 9, MSFI 15, MSFI 16) koji će biti u primeni od 2018.godine;
  • Outsourcing(shared service centar) – primer Henkela, i svih administrativnih ali i zajedničkih prodajnih funkcija i
  • Problemi finansijskog izveštavanja u Republici Srbiji – u pogledu samog sadržaja – kvaliteta, forme, saradnje relevantnih institucija u zemlji za dalji prevod i primenu standarda i sl.

Konstruktivna diskusija je doprinela kvalitetu rada okruglog stola i podstakla otvaranje novih tema za naredni okrugli sto.